[O1] klapa tylna, co zamontować/podmienić na właściwe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • benio81
    Rider
    • 2010
    • 295

Mam to samo z Bolero z Superba...
    Przycisza sie ładnie ale nie ma informacji graficznej.

Wie ktoś jak to "naprawić"?
    Benio
  • Tony065
    RS
    • 2009
    • 2487
    • Octavia I (1U2)
    • ARX 1.8 20VT 150 KM

cześć. mam zamiar zmienić klapę w mojej OI, od razu napiszę, że nie było "dzwona", ani nic się nie zepsuło, no może poza nie grzejącymi 4 kolejnymi nitkami, ale to detal. po prostu udało mi się kupić / za 330 zł :szeroki_usmiech / oryginalną, nie uszkodzoną klapę do RS, ze spoilerem i wycieraczką, w kolorze odpowiednim, więc teraz tylko 2 pomocników, trochę czasu i "look RS" jak znalazł / przedni bumper RS i grill Milotek już jest / wiem, że muszę zmienić dźwignię wycieraczek, ale co jeszcze muszę dokupić :?: czy pompki w zbiorniku płynu do spryskiwaczy są inne w wersji ze spryskiwaczem tylnej szyby, czy tylko gdzieś na rurki muszę założyć rozgałęźnik :?: czy instalacja elektryczna jest przystosowana do takich modyfikacji, czy muszę jeszcze pociągną jakąś wiązkę kabli od przełączników itp :?: co do kabli to z klapy do podmianki wychodzi 2 wiązki kabli po 1 z każdego boku, ale nie wiem czy będzie do czego jedną z nich podłączyć i jak ew. mam pociągnąć rurkę do spryskiwacza :?: z góry dziękuję za konkretną pomoc
    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
    @ by Tune-up Gdańsk
    TDI VP++ i jeszcze rośnie
    Antek

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Musisz zmienić pompkę spryskiwacza na dostosowaną do spryskiwacza tylnej szyby
      (1J6 955 651)pociągnąć kawałek wiązki od tylnego,lewego nadkola do włącznika wycieraczek i od pompki do spryskiwacza pociągnąć wężyk,najlepiej w lewym progu.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

Pracuję...